ПРОЕКТ URBiNAT

 

Директорът на 15 СУ „Адам Мицкевич“ д-р Ваня Минева взе участие на жива връзка пред радио София и предостави следната информация по проект URBiNAT, свързана с проектиране на училищна оранжерия в двора на 15 СУ „Адам Мицкевич“:

Проектът за училищна оранжерия и открита класна стая в двора на 15 СУ се изработва като част от проект URBiNAT, който цели изграждане на зелен коридор на здравето в ж.к. „Надежда“ с участие на гражданите и прилагане на базирани на природата решения.

Училищната оранжерия и открита/зелена класна стая ще представлява демонстрационен проект, проектиран от IAAC (Института за съвременна архитектура в Каталония), с иновативна конструкция.

Училищната оранжерия с открита класна стая ще бъде разположена в двора на 15 СУ и ще има образователна цел. Пространството между тях и сградата на училището ще бъде оформено като място за отдих и провеждане на извънкласни занимания и уроци на открито.

Оранжерията и откритата класна стая ще се използват и в образователния процес на учениците от началния етап, прогимназиалния и гимназиалния курс, с цел:

  • илюстриране на образователния процес
  • възпитаване на отговорност към околната среда
  • запознаване с базираните на природата решения

В оранжерията ще се отглеждат безвредни и безопасни видове тревисти растения, дребни храсти и малоразмерни дървесни видове.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *