Превенция на употребата на алкохол и наркотични вещества

На 03.11.22 г. Екипът за допълнителна подкрепа за личностно развитие на 15 СУ „А. Мицкевич“, съвместно с колеги от Превантивно информационен център по проблемите на наркоманиите –  гр. София, осъществиха събитие с цел превенция на употребата на алкохол и наркотични вещества, в която взеха участие учениците от 11 и 12 клас.

По време на събитието на учениците бяха представени симулативни очила, чрез които да тестват какъв би бил визуалният ефекта от употребата на алкохол и синтетични вещества и как те влияят върху координацията и рефлексията им.

След края на практическата игрова част с учениците се проведе беседа, насочена към негативните проявления върху здравето и менталното развитие  на подрастващите от употребата на алкохол и различните видове наркотици .

Учениците взеха активно участие в осъществената симулация, задаваха въпроси насочени към методи за  предпазване от случайна употреба на синтетични вещества, превенция на употребата на алкохол, енергийни напитки и различните видове наркотици, сред които и райски газ. 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *