Седмица на професията „икономист“ в Стопански факултет на СУ “Св. Климент Охридски“

Седмица на професията „икономист“ в Стопански факултет на СУ “Св. Климент Охридски“
Ученици от 11 и 12 клас имаха възможност да посетят Стопанския факултет на 26.03.24 г. За тях бе организиран специален ден, който стартира с приветствие от страна на доц. д-р. Цветан Мадански, ръководител на МП „Митнически и данъчен контрол“, проф.д-р Елеонора Станчева, оперативен директор на Кариерния център на Стопанския факултет и докторант Веселина Шаламанова.
Нашите ученици успяха да се докоснат до академичната атмосфера, разгледаха Стопанския факултет. Срещнаха се с преподаватели и настоящи студенти, които им разказаха как протича учебния процес и защо са избрали именно Стопанския факултет.
На нашите ученици им бе предоставена възможност да бъдат част от сесия по кариерно ориентиране, която бе проведена от Надя Стоянова и Мария Илиева, които са представители на сектор „Кариерно развитие“ на Софийския университет. Учениците получиха ценни съвети за намирането на най-подходящото за тях работно място. Организирана им бе сесия „Лице в лице – среща с работодатели“, от които представители на: Национална агенция за приходите, Българска народна банка, Агенция „Митници“, Министерство на финансите, „ОББ“ АД, ЗД „ДЗИ“. Учениците имаха възможност свободно да задават своите въпроси и да черпят знания от утвърдени професионалисти. Изнесена им бе лекция от Натанаил Стефанов, който е зам.- председател на Управителния съвет на „София Тех Парк“ АД, на тема: „Защо България е най-якото място за предприемачество (и не само)?“. По време на лекцията учениците имаха възможност да задават въпроси, да споделят своите мнения, като това допринесе за още по-богата и интересна обмяна на идеи и виждания.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *