Семинар на тема „Аз уча, вярвам, мога знам“

На 08.04.2024 г. с пълна зала на Общински културен институт „Надежда“, ученици от 15.СУ “Адам Мицкевич“ и 98.НУ „Св.Св. Кирил и Методий“ посрещнаха голямата българска актриса и вдъхновителка Гергана Стоянова, която проведе културно-образователен семинар на тема „Аз уча, вярвам, мога знам“, осъществен на територията на район „Надежда“, благодарение на Център по превенция към МКБППМН СО район „Надежда“, по идея и инициатива на психолога на 15.СУ г-жа Я. Райкова. Събитието бе по превантивна програма „Добри мисли. Добри идеи. Добри дела“.

С нескрит интерес ученици и учители станаха част от вълнуващо преживяване, наситено с много любопитни разкази, хумор, забава, случки с поучителен край и атрактивни практически занимания, с образователна насоченост за учениците.

Основна цел на семинара „Аз уча, вярвам, мога, знам“ е да провокира децата да откриват и използват своите възможности по най-успешния начин; да разкриват качествата си и всеки ден да научават по нещо ново; чрез споделянето на опита на популярни личности от малкия и големия екран, децата да разберат, че неуспехите са жизненоважни за постигане на поставените цели.

Този семинар предоставя на децата една нова алтернатива на начин на мислене, мотивира към действия, дава насоки и учи на умения за целеполагане, последователност и успешен път за реализация на мечти.

Всичко това стана възможно благодарение на талантливата и сърдечна Гергана Стоянова, която с огромно внимание и духовитост успя да завладее ученици, учители и гости, присъстващи в залата!

Всеки ученик получи и специално създаден от Гергана Стоянова бележник- пътеводител по човеколюбие, ученолюбие, природолюбие, жизнелюбие, свободолюбие, родолюбие, културолюбие и любознание, в който да записва свои идеи, нови вдъхновяващи истории, български рекорди на популярни и значими личности, нови думи, вдъхновения, мечти и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *