Превенция на употребата на психоактивни вещества

На 30.11.23г. учениците от 8-б клас с класен ръководител г-жа Николова и 8-в клас с класен ръководител г-жа Данова, участваха в  превантивно-информационна беседа, проведена от училищния психолог Я. Райкова на тема – „Превенция на употребата на психоактивни вещества“.

Учениците се запознаха с вредните последици върху здравето, живота и социалните взаимоотношения, които причинява употребата на тютюневи изделия, наркотични вещества и енергийни напитки и алкохол.

Чрез беседване с учениците се достигна до важни изводи за подрастващите, за евентуалните причини, които биха допринесли за решението да бъдат  употребени  психоактивни вещества.

Дадоха се множество примери и за алтернативни решения и избори, които да предотвратят опита или употребата на алкохол, наткотици, тютюневи изделия и други вредни стимуланти от ученици и подрастващи, оказващи  негативно влияние върху тяхното здраве и живот.

Осмокласниците взеха активно участие в организиране на тренинг–игра,  имаща за цел придобиване на по-голяма информираност по важната тема сред учениците, повишаване осъзнаването им за личната отговорност към ежедневните избори и последиците от тях. Затвърдиха се познанията за причинно-следствените връзки между избор ->  употреба -> последици.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *