Световна седмица на парите 2024


В периода 18-24 март 15 СУ „Адам Мицкевич“ се включва в ежегодната глобална кампания „Световна седмица на парите 2024 г“. Това е международна инициатива на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), координирана в България от JA Bulgaria, която има за цел повишаване на информираността относно важността на финансовата грамотност за младите хора от ранна възраст.
Световна седмица на парите е насочена към надграждащо развиване на знания, умения, нагласи и поведения, които са необходими на младежите, за да взимат осъзнати финансови решения, в резултат на които да постигат финансово благосъстояние и финансова устойчивост.
През 2024 г. за 12 поредна година провеждането на Световната седмица на парите в България се координира от JA Bulgaria, с институционалната подкрепа и партньорство на Министерството на финансите и Министерство на образованието и науката.
В рамките на седмицата са предвидени няколко мероприятия:
– Участие за поредна година на нашите ученици в конкурсите „Моята паричка“ – повече информация може да намерите на следния линк: https://parichka.bg/
– Национален конкурс за ученици в гимназиален етап
– 19 март – Гост лектор от Софийския университет с лекция на тема „Лични финанси“
– 20 март – Гост лектор Мариян Иванов – ръководител на офис в „Нетинс Иншурънс Брокерс“
– 22 март – Изложба на банкноти, организирана от 3а клас – ще се проведе във фоайето на училището в 10:20 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *