Първа национална ученическа конференция „Училището в дигиталния свят“

На 07. май 2024 година, ученици от VIII и IX клас на 15.СУ“Адам Мицкевич“ взеха участие в Първата национална научна ученическа конференция „Училището в дигиталния свят“, която бе организирана от Професионална гимназия по високи технологии „А.С.Попов“.

Конференцията стартира с тържествено откриване, където своите приветствия поднесоха д-р Емилия Лазарова – заместник-министър на образованието и науката, д.ик.н. Янка Такева –  председател на СБУ към КНСБ, Весела Калъчева – изпълнителен директор на БАИТ , д-р Ваня Минева – директор на 15.СУ“Адам Мицкевич“, както и представители на бизнеса.

Събитието бе разделено в два панела, в които участниците представяха и защитаваха своите доклади, като изложиха гледните си точки по така нашумелите теми, които са свързани с Киберсигурността и мястото на Изкуствения интелект в образователния процес.

В първият панел, който бе на тема „Изкуственият интелект в училище – предизвикателства в процеса на обучение и учене“, учениците, представили нашето училище с разбработените от тях доклади са: Емил Николов и Дейвид Хасанджи от VIIIклас, както и Анастасия Паленкова и Виктория Йорданова от IX  клас.

Вторият панел от конференцията бе на тема „Киберсигурността на българските ученици“, в него участие взеха Антъни Гешев от XIIIклас и Ивон Шейнова от IX клас.

Нашите ученици се представиха достойно, за което бяха наградени със Сертификати.

https://www.mon.bg/news/zamestnik-ministar-lazarova-planirame-obucheniya-po-bezopasen-internet-po-programa-na-mon/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *