Обучение на педагогически кадри 10.05 – 12.05. 2024, гр. Хисаря

В периода 10 – 12.05.2024г. целият преподавателски и административен персонал на 15.СУ „Адам Мицкевич“, под ръководството на Директора на училището, д-р Ваня Минева, и зам. директори – г-жа Лилла Гунчева и г-жа Гергана Манолова, се включи в съвместно обучение с Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“. Обучението имаше за цел да бъдат запознати всички преподаватели с темите и резултатите от проведената на 07.05.2024г. Първа национална ученическа научна конференция на тема: “ Училището в дигиталния свят“, проведена под егидата на Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“, с участието на представители от МОН, РУО – София-град, СБУ към КНСБ, лектори от бизнеса и неправителствени организации и ученици от 15. СУ „Адам Мицкевич“ и от Професионална гимназия в Пловдив.
На обучението бяха споделени важните изводи, до които достигнаха участниците в конференцията, а именно:
1. За необходимостта от разширяване уменията за използване на Изкуствения интелект в училище и на преподавателите и на учениците.
2. За необходимостта от въвеждането на нов предмет в училище – Киберсигурност, който да запознава учениците с множеството опасности на мрежата и как да се предпазват от тях.
Обсъдени бяха бъдещи стъпки и средства за решаване постигане на поставените проблеми и цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *