Осмо издание на кариерен форум на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ под наслов „С поглед в бъдещето“

 

На 28.05.2024г. ученици от 15 СУ „Адам Мицкевич“ посетиха осмото издание на кариерния форум на Стопанския факултет. Съорганизатори на събитието са Кариерният център на Стопанския факултет, организацията на студентите от Стопанския факултет „Бизнес клуб“, Студентският съвет на СУ „Св. Климент Охридски“ и AIESEC България. Административен партньор на събитието е Сдружението на завършилите Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Нашите ученици имаха възможност да се срещнат с над 50 организации от различни направления: финанси, счетоводство, одит, изкуствен интелект, финтех, аутсорсинг, информационни технологии, телекомуникации, държавно управление, човешки ресурси, енергиен сектор, търговия, банкиране, добивна дейност, образование, инженерни науки  и други.

Учениците ни разговаряха умело с различните работодатели, задаваха множество въпроси, свързани с работа, стажове и възможности за бъдещото им развитие. Те демонстрираха голямо любопитство и проактивност, което направи силно впечатление на представителите на компаниите. Учениците също така имаха възможност да се запознаят с актуалните тенденции на пазара на труда и да получат ценни съвети за кариерното си развитие.

Форумът се оказа изключително полезен за тяхното ориентиране в бъдещите им професионални планове и изграждането на контакти с потенциални работодатели.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *